'Osteopathie bekijkt het
menselijk lichaam
als één geheel'

TARIEF

Het eerste consult kost Euro 90,= Het eerste consult bevat de intake, onderzoek en een start van de behandeling. Dit laatste is afhankelijk van het resultaat van het onderzoek, de indicaties en eventuele contra-indicaties. Niet alle klachten zijn geschikt om door een osteopaat behandeld te worden. De duur van het eerste consult is ongeveer 1 uur. Het vervolgconsult kost Euro 75,= De duur van dit vervolgconsult is ongeveer een half uur.

Verwijzing en Artsen

Het is niet nodig om voor een consult een verwijzing van de huis- arts of specialist te hebben. Er zijn steeds meer artsen die een patient verwijzen naar een osteopaat. Dit is een gevolg van het feit dat een osteopaat door zijn opleiding en ook zijn (para)medische vooropleiding zeer goed in staat is om te beoordelen of er voor een patient veilig gewerkt kan worden, er een goed onderzoek verricht wordt en dat er goede resultaten behaald worden.

VERGOEDING VERZEKERING

Of osteopathie vergoed wordt door de verzekering hangt af van de verzekering en ook van het pakket. Bijna alle verzekeraars vergoeden de behandeling of een gedeelte daarvan. Om misverstanden te voorkomen raad ik altijd aan om de polis na te kijken of de verzekeraar te raadplegen.